BAREVNÉ DIAMANTY OPĚT TRHALY REKORDY

Čtrnáct dní poté, co jsme vás informovali o unikátní dražbě modrého diamantu, proběhla další aukce...

Čtrnáct dní poté, co jsme vás informovali o unikátní dražbě modrého diamantu, proběhla další aukce barevných diamantů. Tentokrát se o velká překvapení postaral aukční dům Christie’s v Hong Kongu. Nejdražším předmětem aukce se stal náhrdelník s 8 karátovým modrým diamantem.

 

náhrdelník s modrým diamantemDražba náhrdelníku s přívěskem z modrého diamantu tvaru pear (hruška) barvy fancy vivid blue a čistoty IF z dílny londýnské Moussaieff se nakonec zastavila na částce 20,5 milionu amerických dolarů. Přitom původní odhad byl 18,5 milionu dolarů. Nový majitel tohoto náhrdelníku s diamantem modré barvy, tak za šperk zaplatil 453 111 500 korun českých (1 USD = 22,103 Kč; 31. 5. 2018).

 

Dalšími špičkovými kusy v dražbě byly náramky vytvořené z barevných diamantů, které vytvořil návrhář Edmond Chin. Jeden náramek dokonce stanovil celosvětový prodejní rekord ve své kategorii, kde se jeho hodnota zastavila na čísle 4,5 milionu USD, a doslova znemožnila prodejní odhad, který byl od 2 do 3,2 milionu amerických dolarů. Jadeitový náhrdelník se dvěma oválnými diamanty 1,5ct a 3,2ct byl pak vydražen za částku 4,3 milionu dolarů, oproti odhadované ceně 3,8 milionu USD.

 

Dražba opět ukázala, že barevné diamanty zažívají obrovský vzestup po celém světě, a že jejich cena neustále roste.