CENOVÁ POLITIKA VE SPOLEČNOSTI VVDIAMONDS

Často se setkáváme s dotazy, jak je možné, že jsou naše ceny při porovnání s konkurencí, tak nízké...

Často se setkáváme s dotazy, jak je možné, že jsou naše ceny při porovnání s konkurencí, tak nízké. Odpovědět na tuto otázku nelze jasně shrnout jednou větou, a tak jsme pro vás připravili následující důvody.

 

Jsme rodinnou firmou bez kamenné prodejny

Od samotného zahájení prodeje fungujeme čistě v rodinném kruhu, protože si zakládáme na individuálním přístupu ke každému z našich zákazníků. Vzhledem k tomu, že obchodujeme sami, není v našich možnostech ani obstarávat kamennou prodejnu. Do našich cen diamantů a diamantových šperků tak nemusíme kalkulovat náklady vydané na další zaměstnance či kamennou prodejnu.

Diamanty máme skladem

Od velké části naší konkurence se odlišujeme tím, že produkty naskladňujeme. Převážná část obchodníků totiž využívá komisní prodej. Je tak logické, že při nákupu drahých kamenů na burze jsme schopni nabídnout citelně nižší ceny než obchodník obchodující zboží jiného obchodníka.

Minimalizujeme náklady do marketingu

Inzerci na VVDiamonds nenaleznete ve vybraných módních či investičních časopisech, ale ani mezi televizní reklamou. Důvod je jednoduchý. Náklady vynaložené na takovou inzerci bychom opět museli promítnout do našich konečných cen. Naštěstí jsou diamanty takovým druhem zboží, kde zákazník nereaguje spontánně a před koupí si často provádí průzkum, kdy je snadné narazit na naše ceny certifikovaných diamantů a porovnat je s jinými prodejci.

Cenotvorba

Stanovení výsledné prodejní ceny, je vždy na každém obchodníkovi. Ceny na VVDiamonds jsou kalkulovány vždy s rozumnou marží, protože během nákupu briliantů a převážně těch investičních, hraje každé procento navíc značnou roli.

Jsme členem Izraelské diamantové burzy

Posledním a tím nejvýznamnějším bodem je fakt, že jsme od roku 2014 členem velmi prestižní izraelské diamantové burzy. Naši zákazníci si tak mohou být jisti, že diamant zakoupený u nás, pochází vždy z centra diamantového obchodu a jeho cena se na cestě ke konečnému zákazníkovi nenavyšovala o marže dalších překupníků.

 

Jak jsme se snažili naznačit v předchozích bodech, převážně zákazník a co nejpřijatelnější prodejní cena, bez negativních aspektů na kvalitu diamantu, je a vždy bude pro společnost VVDiamonds na prvním místě.