CHYSTÁ SE DALŠÍ DRAŽBA FANCY DIAMANTU

Bude překonána rekordní aukce diamantu barvy Fancy Vivid Pink z roku 2017?

růžový diamant Pink LegacySvětově známá aukční síň Christie’s, která je významná pro své velkolepé aukce uměleckých děl, ale také šperků a drahých kamenů, chystá pro milovníky diamantů další úžasnou dražbu. Jejím hlavním tahákem bude aukce unikátního FANCY diamantu barvy VIVID PINK. Vzhledem k tomu, že hmotnost toho skvostu je téměř 19ct, přední osobnosti diamantového průmyslu předvídají, že se částka zastaví na hodnotě mezi 30 až 50 miliony amerických dolarů. Pokud se předpovědi naplní, bude se jednat o vůbec nejvyšší dražební částku za diamant nejvýraznějšího odstínu Fancy Vivid Pink.

Pink Legacy (česky Růžové dědictví) jak zní název diamantu, je vybroušen do tvaru Emerlad a jeho přesná váha činí 18.96ct. Klenot je součástí rodiny Oppenheimer a bude hlavním tahákem jedné z pravidelných dražeb "the Magnificent Jewels“, která se koná v ženevském aukčním domě. Pokud se jedná o dražby barevných diamantů disponující odstínem fancy vivid pink, bude Pink Legacy vůbec největším diamantem, který tento aukční dům dražil. Předpoklady o rekordní dražbě ještě podtrhuje fakt, že je klenot popsán jako "velmi čistý“.

Současný rekord stále náleží růžovému diamantu Pink Promise stejné barvy, jehož hmotnost je 14.93ct. Ten byl roku vydražen v Hongkongském aukčním domě Christie’s za částku 32,5 milionu USD.

Letošní mimořádná dražba růžového diamantu Pink Legacy se uskuteční 13. listopadu v Ženevě v hotelovém komplexu Four Seasons Hotel des Bergues. Do té doby bude klenot prezentován v akčních domech Christie’s po celém světě.