DIAMANT ZA POCTIVOU CENU NEMÁ S LIKVIDITOU PROBLÉM

V mnoha článcích zabývající se investicemi, se můžeme dočíst mystifikující informaci...

V mnoha článcích zabývající se investicemi, se můžeme dočíst mystifikující informaci, že problémem investování do diamantů, je jejich následný prodej. V následujícím článku si vysvětlíme, jak tomu doopravdy je a jaké formy likvidity VVDiamonds nabízí.

Jak jsme již mnohokrát zmiňovali, investování do diamantů je dlouhodobá záležitost a nejkratší investiční horizont je alespoň 5 let. Optimální délka plánované držby diamantu je po dobu alespoň deseti a více let. Investor v ní pak získá zejména velmi vysokou koncentraci bohatství a mírný, zato stabilní růst ceny.

V době, kdy se investor rozhodne diamant zpeněžit, bude zvažovat tyto faktory. Pořizovací cenu, požadované zhodnocení investice a aktuální ceny diamantů – z toho je jasné, že aby diamant prodal s očekávaným ziskem bez sebemenších problémů, je zapotřebí ho získat za výhodnou cenu. Téměř denně se setkáváme s nabídkami investorů na odkup diamantů. Zdrcující většina těchto nabídek značně převyšuje aktuální dostupnou nabídku na webových stránkách. Tento problém vznikl už při nákupu, kdy byl prodej zrealizován za nevýhodných podmínek.

Tato situace má pouze dvě řešení:

  1. Počkat několik dalších let na vyrovnání ceny diamantu.
  2. Prodat diamant se ztrátou.

Těmto nepříjemným rozhodnutím se může každý investor vyhnout, a to důkladným prověřením ceny diamantu - VVDiamonds garantuje nejlepší ceny diamantů v Čechách a na Slovensku.

Pečlivě zvažujte různé benefity a garance, které Vám prodejci při prodeji nabízejí. Jednou takovou, je garance okamžitého výkupu za předem dohodnutou cenu. Tento krok je zcela nelogický, protože nenajdete tak finančně silného prodejce, který by mohl všechny prodané diamanty okamžitě vykoupit zpět, za předem dohodnuté ceny. V praxi to probíhá vždy stejně. Právnická osoba, která obchod uskutečnila a odkup garantovala zaniká a vzápětí vzniká nová.

Z pohledu likvidity je také velmi důležité to, jaké je diamant kvality. Investiční diamant by tedy měl mít parametry, které v budoucnu osloví co nejširší okruh dalších potencionálních investorů.

 

Desetileté zhodnocení diamantů z uzávěrky od společnosti RAPAPORT v období (31. prosince 2005 – 31. prosince 2015):

1.50ct D/IF +39 %

2.00 ct D/IF +41 %

3.00ct D/IF +93 %

Zhodnocení je uvedeno v amerických dolarech. Dolar se vůči české koruně v daném období zhodnotil o 1 %.

V tomto desetiletí hodnota žádného diamantu o hmotnosti nad 1.00ct cenově nepoklesla.

V případě nejasností se na nás prosím neváhejte obrátit (podpora@vvdiamonds.cz; +420 721 639 954)