MEŘENÍ VELIKOSTI PRSTENU

Máte v plánu zakoupit prsten pro svou vyvolenou, ale máte nejčastější problém, který je s tímto nákupem spojený, a to, že si nevíte rady s výběrem velikosti prstenu? Tímto článkem se Vám pokusíme pomoci, abyste se vyhnuli komplikacím.

Samotná velikost prstenu

Velikost prstenu je většinou dána velikostí vnitřního průměru prstenu a častěji vnitřním obvodem prstenu jenž je udán v milimetrech.  U samotného popisku prstenu, tak můžeme nalézt údaje jako je velikost prstenu, velikost kroužku a tak dále.

 

Nejčastější dámská velikost prstenů se pohybuje od evropské velikosti 52 do velikosti 57. Výjimečně se u prodejců můžete také setkat s velikostmi používaných v USA, proto jsme pro Vás připravili tuto přehlednou tabulku.

 

V čem být obezřetný?

Nejdříve je důležité si uvědomit, na jakém prstu bude prsten nošen a pokud se jedná o zásnubní prsten, nezapomeňte provádět měření na levé ruce. Správná velikost prstenu by měla na ruce dobře sedět za každého počasí. Neměl by teda prst škrtit v horku a v zimě z něj zase padat. Pozor si také dejte na velikost kloubu.

Metody meření

Nejsnadnější metoda je domluvit si schůzku přímo v naší kanceláři, kde Vám velikost kroužku pomůžeme vybrat. Pokud chcete dát diamantový prsten jako překvapení, přijďte k nám sami s prsten partnerky, o kterém víte, že jí sedí. Prsten přeměříme společně a z naší nabídky prstenů vybereme ten, který se jí bude nejvíc líbit.

Měřící kroužky

Jednou z nejméně náročných metod, je měření pomocí papírových kroužků vytištěných na papíru 1 ku 1.

 

 

Jak postupovat, když vyberu špatnou velikost prstenu?

Přes úporné snažení se Vám nepodařilo vybrat správnou velikost? Nebuďte zoufalí. Rádi Vám vyjdeme vstříc a prsten upravíme na tu správnou velikost.