POSLEDNÍ PRODEJE AUSTRALSKÝCH DIAMANTŮ

Rio Tinto ohlásila poslední aukční dny, před uzavřením svého australského dolu Argyle...

Diamanty z dolu Argyle

Do úplného uzavření australského diamantového dolu, zbývá už jen několik posledních měsíců, a tak již nezbývá mnoho šancí, jak nově vytěžené FANCY diamanty z tohoto světoznámého dolu získat.

Nadnárodní společnost Rio Tinto, která je vlastníkem dolu Argyle, již před několika lety oznámila plánované uzavření dolu, a to ke konci roku 2020. V současných měsících tak velmi usilovně pracuje na posledních úkonech spojených se svou světoznámou obchodní značkou Argyle. Krok za krokem tak omezuje své těžařské práce, obnovuje těžbou narušenou krajinu, ale také plánuje své poslední obchodní dny.

Podle posledních dostupných zpráv, bude Rio Tinto pořádat již pouze tři aukční dny, kterých se dle vzorů předchozích prodejů budou moci zúčastnit jen vybraní obchodní partneři. Účastnící tak získají jedinečnou možnost vydražit poslední vytěžené růžové, ale i jiné barevné diamanty z dolu Argyle. 

Konkrétní program, ale ani termíny nebyly zatím zveřejněny, a tak můžeme zatím pouze odhadovat, že jednou z těchto připravovaných akcí bude věhlasná dražba „The Argyle Pink Diamonds tender “, kterou Rio Tinto pořádá každoročně již od roku 1983. Součástí dražeb „Argyle Tender“ byly zatím vždy výjimečné diamanty nebo jejich exkluzivní ucelené kolekce.


Nabídku této aukce z loňského roku naleznete v článku: RIO TINTO PŘEDSTAVUJE SEZNAM VÝROČNÍCH DIAMANTŮ 2019


Zaujaly Vás tyto australské růžové diamanty? Navštivte exkluzivní nabídku diamantů z dolu Argyle, která nemá v ČR a na Slovensku obdoby!