UNIKÁTNÍ DIAMANTOVÝ PRSTEN

V nabídce VVDiamonds lze nyní narazit na unikátní diamantový psrten...

V nabídce VVDiamonds lze nyní narazit na unikátní diamantový psrten, osazený centrální diamantem barvy VIOLET. Proč je tento prsten tak jedinečný a jak vůbec vznikal se dozvíte z následujícího textu.

Centrální diamant

Exkluzivní dominantnou tohoto prstenu je přírodní diamant o váze 0.12ct FANCY GRAYISH VIOLET a pozor, tato barva diamantu je jednou z nejvzácnějších na světě. Podle dostupných informací bylo v celé historii prodáno pouze 12 karátů barvy Violet dohromady, proto byste počet aktuálně dostupných kusů mohli napočítat na prstech jedné ruky.

Vzácnost diamantu je podpořena také velmi dobrou čistotou VS2, protože diamanty barvy VIOLET jsou známé převážně v horších čistotách (SI2-I3). Diamant je dále vybroušen do briliantového tvaru, který je pro barevné diamanty neobvyklý. Pro dosažení výrazné barvy briliantového brusu, musí být surový kámen nebývale sytě zbarven. Proto je také briliantový výbrus u barevných diamantů nejhodnotnější.

Samozřejmostí je tradičně mezinárodně uznávaný certifikát GIA a laserová inskripce čísla certifikátu na diamantu.

V dnešní době je jediným známým zdrojem diamantů barvy VIOLET důl ARGYLE v Austrálii, a ten oznámil ukončení těžby na počátek příštího desetiletí. Je tedy jasné, že investice do tohoto prstenu je pro budoucího majitele vysoce perspektivní.

Informace k prstenu

Během návrhu designu bylo jasné, že diamant bary VIOLET musí být dominantou celého prstenu. Proto od samotného počátku bylo jasné jeho centrální umístění. Diamantový prsten musí být obecně bezpečný, zároveň však musí propouštět k diamantu dostatečné světlo. Vzhledem k těmto okolnostem jsme se ve spolupráci se Zlatnickým Ateliérem Petra Pluhaře rozhodli pro poměrně netradiční kus připomínající amfiteátr.

Tento design navíc umožňuje světlu, které se odráží od menších bezbarvých briliantů cestovat do středu a prosvítit tak centrální kámen, který tím zároveň propůjčuje svůj fialový odstín okolním diamantům.

Zhotovení z 18k bílého zlata a osazení menších diamantů nejvyšší kvality (D-E/IF-VVS) je již jen pouhým, ale podstatným detailem k dovršení absolutní dokonalosti tohoto prstenu.

Prsten naleznete v nabídce VVDiamonds.

Průběh výroby prstene

3D vizualizace prstene

Vytisknutí voskového modelu

Zlatý odlitek prstene

Třídění a osazení diamantů

Poslední detaily

Voilà!

Zlatý prsten s diamantem