PROČ PŘEMÝŠLET O INVESTICI DO DIAMANTŮ?

Každým dnem přibývá lidí, kteří zaznamenali pojem investiční diamant...

Hlavní obchodní činností společnosti VVDiamods je nákup a prodej investičních diamantů. Každým dnem přibývá lidí, kteří zaznamenali pojem investiční diamant a rozhodně i přibývá lidí, kteří samotnou investici do diamantů zvažují. Přijde vám současná doba na investice moc nejistá? Pokud si na tento článek najde chvilku, možná zjistíte, že zrovna diamant splňuje požadavky, které byste očekávali od každé investice.

Jedna z nejkoncentrovanějších forem bohatství

I taková suma jako jeden milion korun investovaná do diamantu může při převodu na hmotnost vážit méně než 0,10g. Oproti tomu můžete za stejnou hodnotu pořídit zhruba 1kg zlata nebo 72kg stříbra. Je tedy evidentní, že investice do diamantů Vás dělá mobilnějšími a není složitá na otázku, jak svou investici uskladnit.

Vlastnictví diamantu není nikterak evidováno

V současné době nepodléhá nákup diamantu žádné evidenci. Úřady, ale ani Vaše okolí nemusí o Vašem majetku nic vědět.

Investujete nezávisle

Hodnota diamantu je nezávislá na cenách jiných komodit. Velkou odolnost prokázaly diamanty v dobách finanční krize, kdy odolaly tržním propadům.

Vývoj cen diamantů má historicky jen velmi málo mírných výkyvů a mimo tyto výkyvy je velmi stabilní. Tudíž jako investor můžete očekávat v celku konstantní nárůst hodnoty. Růst cen diamantů je mírný, a proto by investice měla primárně sloužit jako uchovatel hodnoty, jejíž cenový nárůst slouží k pokrytí inflace a drobnému zisku.

 

Zhodnocení diamantů 1 – 5ct o parametrech D/IF za posledních 10 a 20 let.

1ct D/IF +26% (10 let); +45% (20let)

2ct D/IF +41% (10 let); +87% (20let)

3ct D/IF +93% (10 let); +135% (20let)

5ct D/IF +119% (10 let); +163% (20let)

 

Obchodovat můžete po celém světě

Po celém světě se cena diamantů řídí podle mezinárodně uznávaného ceníku Rapaport. Likvidita diamantů proto není ovlivněna místem, na kterém se na světě zrovna nacházíte. Pro obchod je ovšem nezbytné, aby byl Váš diamant opatřen mezinárodně uznávaným certifikátem.

Při koupi nákupu investičního diamantu byste si měli dát pozor na základní pravidla. Diamant by měl být obchodován za co nejnižší možnou cenu, protože draze nakoupený diamant může mnoho let "vydělávat“ pouze na marži prodejce. Nenechte se tak oklamat masivní reklamou "diamantových expertů“, kteří nabízejí nesmyslné garance a tvrdí Vám, že koupí diamantu hned vyděláváte.

 

VVDiamonds vzhledem k striktnímu řízení nákladů a členství na diamantové burze garantuje nejnižší ceny diamantů v Čechách a na Slovensku, které jsou srovnatelné s předními zahraničními prodejci.